Bouwverlof van 9 juli tot 31 juli 2022

07/07/2022

Beste,

Vanaf morgenavond, 8 juli tot 1 augustus leggen de medewerkers van Interboring voor drie weken hun boor- en zaaginstallaties aan de kant. De zomervakantie roept ons om na een drukke eerste jaarhelft de batterijen weer op te laden.

Wat de rest van het jaar zal brengen weten we niet. Er hangt veel onzekerheid in de lucht. Het conflict in Ukraïne blijft duren en houdt de wereld in een wurggreep: de hoge energieprijzen geven de inflatie meer en meer een structureel karakter. De kostenstijgingen die hieruit voortvloeien dreigen nefaste gevolgen te hebben op de rendabilteit van de bedrijven, op de tewerkstelling, …

De prijselasticiteit van de vraag zal bepalen of een onderneming kan overleven of niet: in elke mate kunnen immers kostenstijgingen van arbeid en materiaal doorgerekend worden aan de klant?

Elk bedrijfsleider of P&L-verantwoordelijke gaat ongetwijfeld slapeloze nachten tegemoet.

Misschien is het dan toch aan te raden om tijdens de komende vakantieweken even afstand te nemen van de dagelijkse beslommeringen, en vanuit een helicopter te overschouwen wat er de komende maanden op ons af dreigt te komen. Neem de nodige tijd om te reflecteren hoe de organisatie zich in turbulente tijden het best kan positioneren in de markt. Tijd dus om de bedrijfsstrategie te (her)evalueren.

Maar maak ook tijd voor het gezin, familie en vrienden, voor de natuur, voor meer ontspanning, … Want voor je goed en wel beseft maken we over enkele weken al weer deel uit van een niet aflatende rat race.

Een ontspannen verlof wens ik al onze klanten, leveranciers en relaties.

Tot 1 augustus.

Jos Spilstijns

CEO