Gecontroleerde
sloopwerken

Sloopwerken

Waar traditionele afbraakmachines te robuust en omslachtig zijn, zijn onze afbraakrobots een ideale oplossing.

Naast het traditioneel boor- en zaagwerk maken we voor (gecontroleerde) afbraakwerken vaak gebruik van verschillende andere technieken zoals:

  • Onze afbraakrobots
  • Hydraulisch persen
  • Hydraulisch crushen of knijpen 

Indien de werkruimte beperkt is zodat deze zelfs onbereikbaar is voor onze afbraakrobot, kunnen we gebruik maken van onze kleinere hydraulische persen en hydraulische crushers. 

______________________

Afbraakrobot

Brokk afbraakrobot

We beschikken over 2 afbraakrobots. Deze robots zijn speciaal ontwikkeld om enerzijds werkzaamheden uit te voeren op elektriciteit zodat er geen verbrandingsmotoren aan te pas komen.

Anderzijds passen deze robots op een europallet waardoor ze in kleine ruimtes kunnen geraken.

Haydraulische pers

Hydraulisch persen

Hydraulisch splijten is één van de veiligste en efficiëntste methode om grote massieven te verkleinen.

Splitters worden aangebracht in voorgeboorde gaten en kunnen op gecontroleerde wijze massieven breken.  Hierdoor wordt het verwijderen van deze restblokken vereenvoudigd.

Crushen

Hydraulisch crushen

Het crushen (verpulveren) van beton en metselwerk is een manier om structuren te slopen waarbij de omgeving slechts minimaal gestoord wordt.

Het is aangewezen voor werken waar trillingen en koelwater een probleem vormen.

Interboring beschikt over een 4-tal crushers specifiek voor binnenwerk of werk op moeilijk bereikbare plaatsen


U I T G E L I C H T  P R O J E C T

De Silo, een project van a2o-architecten

De SIlo Hasselt

Achtergrond-informatie

Architecten A2O kennen een zeer sterke groei en hun oorspronkelijk gebouw op de Sint-Truidersteenweg voldoet niet meer. Daarom kopen de architecten een oud gebouw met graansilo's, met het ambitieuze plan om dit om te vormen tot een creatieve cultuurwerkplaats voor diverse bedrijven.

Interboring krijgt de opdracht om grote openingen te zagen in de betonnen binnen en buitenwanden en om op 5 niveaus dragende vloeren aan te brengen.

Met behulp van de Brokk, wandzaagmachines en het nodige hijsgereedschap heeft Interboring op 4 maanden tijd het gebouw omgevormd tot een open structuur.