Betonboringen, boren met diamant

Betonboringen diamantboringen

De meest veelzijdige en effectieve manier om gaten en openingen te boren.

De boordiepte en afmetingen zijn quasi onbeperkt.

Het te boren materiaal kan gaan van gewapend beton tot tegels en natuursteen.

Door gebruik te maken van de nieuwste technologie kan Interboring diamantboringen uitvoeren voor een brede waaier aan klanten, gaande van privaat, burgerlijke bouwkunde, tot nucleair.

Interboring kan betonboringen maken in elke richting: verticaal, horizontaal, ondersteboven of schuin. We zijn er trots op dat we de meest uitdagende jobs op een efficiënte en veilige manier kunnen uitvoeren en dit binnen termijn en budget.

______________________

Ferroscanner

Vaak is het belangrijk dat bestaande wapening in beton niet geraakt wordt. Om te voorkomen dat deze wapening wordt doorboord en zijn functies verliest, biedt INTERBORING de mogelijkheid om gerichte scans uit te voeren. 

Met een Ferroscanner en een radarscanner kan de positie van de wapening in de beton achterhaald worden en kan er langs of tussen de wapening geboord worden. 

Widiaboringen

In bepaalde omstandigheden kan het aangewezen zijn om gaten te boren met widia in plaats van met diamant. Met widia kunnen grote hoeveelheden gaten op korte tijd geboord worden tegen een lage kostprijs.

Daartegenover staat dat widiaboringen niet door betonijzer kunnen, minder nauwkeurig zijn en voor veel lawaai en stofhinder zorgen.

Anderzijds is het soms niet toegestaan om bij verankeringen de bestaande wapening te beschadigen, ook dan zijn widiaboringen een geschikte keuze.